Jason Diakité, mer kjent som Timbuktu er en av Sveriges største hiphop-artister gjennom tidene og siden første singelslippet i 1996 har han opptrådt både som soloartist og i diverse andre konstellasjoner – blant annet med funkbandet Damn! Som han har turnert med i over 15 år. Han har sluppet et titalls album, blitt tildelt mengder med Gull- og Platinaskiver, vunnet åtte Grammypriser og mottatt fire P3 Gull-utmerkelser.

hør på spotify

KJØP FESTIVALPASS

I 2016 debuterte Jason som forfatter med familiebiografien »En Droppe Midnatt». Boken, som har solgt over 100 000 eksemplarer er en slekts krønike om Jasons søk etter sine røtter, et søk som tar leseren fra slaveriets USA til folkehjemmets Sverige.
I løpet av 2017 ble denne gripende historien omgjort til en liveforestilling som ble satt opp på scenen i både Stockholm og Malmø. Suksessforestillingen har gått for fulle hus siden premieren og har slått publikums rekorder på »Way Out West» og sist sommer lyktes de i å selge fullt hus på Operaen i Oslo.

Sommermånedene i 2018 tilbrakte Timbuktu på de svenske og norske landeveiene med Damn!, og gjorde et dusin store konserter. Blant annet banket de publikumsrekorden på Malmøfestivalen.
23 november slapp Timbuktu & Damn! Albumet «Kjârlekens Blandband», en innspilling av sommerens fantastiske liveset. Albumet er innspillt i legendariske Gula Studion i Malmø, og ble sluppet både digitalt og på kassettbånd.

Alt tyder på at det blir en uforglemmelig kveld med Timbuktu i spissen når festivalen går av stabelen i august 2021.

Foto: Aija Svensson