Den Festivalen i Vangen er en musikkfestival i Haugesunds flotteste turområdet. Beliggende ved Skeisvatnet og i gangavstand fra Haugesund sentrum ligger en perle av et festivalområde som har ligget brakk siden den legendariske Vise – og lyrikkfestivalen samlet utrolige 18 000 mennesker her i 1972.

Festivalen ble arrangert for første gang i august 2017, som en éndags musikkfest for en festivalhungrig lokalbefolkning. Til tross for vestlandsk skybrudd av episke dimensjoner kom publikum, og la til rette for en utvidet festival i 2018 – tre dager med fantastiske artister, god mat og nok drikke. Både regnet og publikum stilte opp, men denne gangen var publikum i flertall, og demonstrerte at det var liv laga for Den Festivalen i Vangen.

Musikkprofilen er like tydelig som den er enkel: musikk skal bevege og inspirere, uavhengig av sjanger. Fra scenen i Vangen har artister som Susanne Sundfør, Bob Hund, Gundelach, Kvelertak, Årabrot, Bjørn Eidsvåg og Wholy Martin bergtatt publikum. Samtidig har ivrige frivillige (Vangenfamilien) nedlagt et massivt forarbeid for å omskape skogen til et magisk festivalområde med alt som skal til for å gjøre opplevelsen fullkommen.

Festivalen er arrangert av Vangenfamilien, en unik samling musikk – og festivalveteraner med erfaring fra, på, bak og foran scener verden rundt.

Ønsket om å skape en festival man selv ville reist langt for besøke, i egen by, er blitt virkelighet.

Moderskipet heter VangenLive, som utover å arrangere festival også arrangerer eksterne konserter gjennom året. Her kan nevnes Karpe, Astrid S, Cezinando, Miss Tati, Janove, Dagny, Skambankt. De fleste av disse i samarbeid med Scandic Maritim og Høvleriet.

Tidligere lineups